Ocab i Stockholm AB:
Sanerade sina telefonikostnader och fick bättre täckning på köpet!

Saneringsföretaget Ocab har en jourtjänst som alltid måste kunna nås. Att byta telefonioperatör var därför en stor fråga.
– Samtidigt som vi ville få ned telefonikostnaderna fick det inte påverka kvaliteten. Tack vare god hjälp från Klas Ivarsson Hane, försäljningschef på RingUp Norrtull fick vi både billigare abonnemang och bättre täckning, säger Mikael Janson, telefoniansvarig för Ocabs:s fyra Stockholmskontor.

Ocab är en rikstäckande licensorganisation inom sanering och avfuktning och finns på 42 orter runt om i Sverige, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Företaget utför tjänster inom sanering, rengöring och avfuktning, samt genomför olika typer av utredningar inom byggnadsmiljö. Även sanering av asbest, radon och mögel tillhör uppdragen, liksom att rengöra klotter och utföra besiktningar.
Som exempel kan nämnas att Ocab genomförde ett omfattande saneringsarbete efter den stora branden i Västmanland i somras.

Jourtelefon kräver full täckning
Mikael Janson är en av sju delägare till Ocab Stockholm som har kontor i Norsborg, Sollentuna, Norrtälje och Södertälje. Det bolaget har sedan flera år tillbaka ett väl fungerade samarbete med Niclas Hane, VD och grundare till RingUp Norrtull.
– Vi har länge använt oss av en mobiloperatör som vi varit trygga med. När Niclas tyckte att vi borde titta över telefonilösningarna för att få lägre kostnader, var jag först väldigt tveksam. Vår jourtjänst är hjärtat i vår verksamhet och den måste kunna nås dygnet runt och var som helst. Det handlar om snabba utryckningar i samband med bränder, vattenskador eller andra olyckor. Om det inte går att nå vår jour för att täckningen är för dålig, ja då tappar vi i förtroende hos kunderna och det skulle vara förödande, menar Mikael Janson.
Klas analyserade Ocab:s behov och gick ut med ett upphandlingsunderlag till de olika operatörerna. Ocab fick sedan ta del av vad operatörerna kunde erbjuda.
– Det är så vi jobbar, säger Klas. Vi fungerar som en konsult åt kunden och sköter upphandlingen. Skulle Ocab gjort det själva hade det kanske krävts 13-14 möten innan affären är klar. Nu blir det i stället 2-3 möten och efteråt är det vi som sköter supporten i stället för att de ska få helt nya kontakter hos operatören. Eftersom vi är operatörsoberoende är vi också neutrala och låter kunden själv avgöra vad som passar dem bäst.

Två testveckor
Till slut fastnade Ocab för den operatör som hade lägst pris. Men så var det täckningen…
– Vi var tveksamma, men med hjälp av Klas fick vi möjlighet att testa SIM-kort från operatören under ett par veckor. Vi testade då mottagningen i olika områden och kom fram till att den var minst lika bra som hos den gamla operatören. Då valde vi att byta och det har fungerat bra efter det också. Täckningen har till och med blivit något bättre.
RingUp Norrtull levererar också hårdvara som telefoner och surfplattor till Ocab. Mikael Janson tycker de håller hög servicenivå.

Egen verkstad
– I synnerhet sedan de började med egen verkstad som kan åtgärda mindre fel på telefonen och plattan, exempelvis byte av skärm. Det är smidigt att kunna få tillbaka sin telefon på någon timme. Samma sak om en telefon måste skickas i väg på lagning, de fixar snabbt fram en ersättningstelefon. Och när vi beställer ny lur brukar vi ha den dagen efter. Vi har cirka 150 mobilanvändare i företaget.
Just nu håller Ocab Stockholm på att titta på ett nytt system för skaderapportering som innebär att alla uppgifter hanteras med hjälp av en surfplatta på skadeplatsen.
– Skaderapporten är i princip klar när vår personal lämnar platsen. Fungerar systemet som det ska, blir det RingUp Norrtull som får leverera surfplattorna.
Vidare förs också diskussioner mellan Ocab Stockholm och RingUp Norrtull om en ny mobilbaserad växel som länkar ihop de fyra kontoren.

« Gå tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår